14 Μαρτίου, 2023



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί/ές διδάσκοντες και διδάσκουσες,

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης σας καλεί να συμμετάσχετε την Κυριακή 19/3/2023 στις 11.00-13.00 στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ Μίκρας στον Τρίλοφο (πατήστε για οδηγίες στο google maps).

Σε ένα βιωματικό εργαστήριο στο οποίο θα αναδειχθούν συγκεκριμένα αποτελεσματικά εργαλεία για την επίλυση συγκρούσεων, τη βελτίωση της συμμετοχής των παιδιών για τα όσα τους απασχολούν στη σχολική ζωή και διαδικασίες κοινωνικής ενδυνάμωσης που αποτελούν αντίδοτο των εξαρτήσεων.

Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι γονείς & κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία του Δήμου Θέρμης, ευελπιστώντας -για λόγους διάδοσης της εμπειρίας σε όλη τη σχολική κοινότητα- ότι θα έρθουν τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε ΔΣ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε Σύλλογο Διδασκόντων.

Η δράση είναι μία πρωτοβουλία των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των: 1ου Γυμνασίου Μίκρας, 1ου ΓΕΛ Μίκρας, 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Τριλόφου. Βρείτε συνημμένα το γενικότερο κάλεσμα σε αυτή τη δράση, αλλά και στη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ τον Μάιο το οποίο επίσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζει.

 

Η δράση υποστηρίζεται επιστημονικά από

 ·        το Εργαστήριο «Μελέτης Συλλογικών Πρακτικών για τον Χώρο και την Ανάπτυξη» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

 ·        το Εργαστήριο «Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,,

 ·        το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του τμήματος Ψυχολογίας του του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η ομάδα εκπαιδευτριών αποτελείται από τις:

·  Ισμήνη Καραμπίλια, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και άλλων Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων. Εργαζόμενη στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης.

·    Νάγια Τσελεπή, Διδάκτωρ και ερευνήτρια Ανθρωπογεωγραφίας, Διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συμμετέχουσα σε ερευνητικά έργα για τα κοινά στην Εκπαίδευση και τον συμμετοχικό σχεδιασμό. Εμπειρία σε ΜΚΟ με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Πιστοποιημένη σύμβουλος στη Μέθοδο της Σοσιοκρατίας και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Σοσιοκρατίας.

·  Σοφία Κυπριανίδου, συνεργάτιδα στα εκπαιδευτικά προγράμματα της  ΜΚΟ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία”. Έχει μακροχρόνια ενασχόληση με παιδιά, εφήβους και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σκηνοθέτιδα, ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός και εκπαιδεύτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνιδρύτρια της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης “Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα” που δραστηριοποιείται στο θέατρο και το εκπαιδευτικό δράμα, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Σοσιοκρατίας,

 

Με εκτίμηση,

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Μαθητών & Μαθητριών Δήμου Θέρμης

Email: enosi.sgkmm.thermis2013@gmail.com | Blog: enosithermis.blogspot.com

Facebook: fb.me/enosisgkmm.thermis

Για οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνείτε επίσης και στο 6972393211 (Γιώργος Γριτζάς)

Σήμειωση: όσα σχολεία δεν έχουν σύλλογο, ή όσοι σύλλογοι δεν έχουν ενημερώσει την Ένωση σχετικά με το email τους, παρακαλούνται όπως οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να προωθήσετε το μήνυμα προς τον σύλλογο σας.