07 Μαρτίου, 2023


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,


Με αφορμή το κείμενο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο καλεί όλες τις ενώσεις και συλλόγους γονέων να συμμετέχουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη συγκέντρωση πολλών φορέων της πόλης για τα όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη, μοιραζόμαστε μαζί σας τα εξής:
  • Πολλοί από εμάς έχουν παιδιά που πάνε στο Πανεπιστήμιο, άλλοι έχουν συγγενείς, συναδέλφους, πελάτες, φίλους και γνωστούς με φοιτητές και φοιτήτριες στις οικογένειές τους, άλλοι συζύγους που ταξιδεύουν συχνά με το τρένο και πολλές φορές με τα μωρά τους. Αυτοί οι θάνατοι είναι τόσο κοντά μας που ανατριχιάζουμε στη σκέψη της ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗΣ ΚΛΙΣΗΣ ΜΑΣ προς το παιδί μας!
  • Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε για πρώτη φορά ελλείψεις που ενώ είχαν δηλωθεί από εργαζόμενους, ειδικούς, αλλά και από φορείς τους, οι ταξιδιώτες δεν τις γνώριζαν, όπως και η πλειοψηφία του κοινού. Έτσι, ήταν θέμα τύχης που δεν συνέβη νωρίτερα κάποιο παρόμοιο τραγικό συμβάν, και ευχόμαστε από την καρδιά όλων μας να μην τύχει να συμβεί ξανά ποτέ!
  • Ένα είναι το προφανές μας συμπέρασμα: Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αδικαιολογήτως ελλιπή και οι υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι σχεδιάζουν και λειτουργούν τις υποδομές χωρίς έλεγχο και λογοδοσία προς την κοινωνία  και με στόχους που δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την ικανοποίηση μιας απλής και ευκόλως εννοούμενης κοινωνικής ανάγκης, της μετακίνησης, η οποία πριν από όλα αφορά στην ασφάλεια!
Για τον λόγο αυτόν, ενώνουμε τις φωνές μας με πολλούς άλλους συλλόγους και ζητούμε οι υποδομές, που τέτοιες είναι και τα σχολικά κτίρια, τα λεωφορεία, κ.ο.κ., να υπόκεινται  στον άμεσο κοινωνικό έλεγχο, σχεδιασμό και λειτουργία και με μοναδικό στόχο την διασφάλιση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

--
Με εκτίμηση,
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Μαθητών & Μαθητριών Δήμου Θέρμης

Σήμειωση: όσα σχολεία δεν έχουν σύλλογο, ή όσοι σύλλογοι δεν έχουν ενημερώσει την Ένωση σχετικά με το email τους, παρακαλούνται όπως οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να προωθήσετε το μήνυμα προς τον σύλλογο σας.