10 Οκτωβρίου, 2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

 

 

ΠΡΟΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

 

ΚΟΙΝ: Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας 

 

Αγαπητά μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (ΣΓΚ) του Δήμου Θέρμης,

Μετά από παρέμβαση της ΑΣΓΜΕ, συμπεριλήφθηκε στον νόμο 4807/2021 το άρθρο 41 (που τροποποίησε το άρθρο 90 του νόμου 4790/2021), σύμφωνα με το οποίο οι ΣΓΚ μπορούν να παρατείνουν και ολοκληρώσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, έως 31/10/2021.  Με τον τρόπο αυτό δόθηκε το χρονικό περιθώριο όσοι σύλλογοι δεν διενέργησαν εκλογές κατά το προηγούμενο σχολικό έτος εξαιτίας της πανδημίας να το πράξουν στην αρχή της φετινής χρονιάς (σύμφωνα με τη γενικότερη νομοθεσία, οι εκλογές πρέπει να ολοκληρώνονται έως το τέλος των ζυγών ετών, συνεπώς αν δεν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να ολοκληρωθούν έως 31/12/2020).

Παράλληλα μπορούν να επαναλάβουν τις εκλογές όσοι σύλλογοι τις έχουν διενεργήσει, αλλά εξαιτίας της πανδημίας είχαν μικρό βαθμό συμμετοχής. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους νόμους1566/1985,2621/1998 και 4415/2016 απαιτείται η συμμετοχή τόσων μελών, όσων τα παιδιά τους αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 1/3 των μαθητών του σχολείου. Η απαίτηση αυτή (για την εκπροσώπηση του 1/3 των μαθητών) είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΓΚ στο Σχολικό Συμβούλιο και στη Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης (ΕΣΓΚΔΘ). Στις περιπτώσεις που έπαψε να υφίσταται ένα ΔΣ επειδή αποχώρησαν τα μέλη του, εξαιτίας του ότι το παιδί τους πέρασε σε επόμενη βαθμίδα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τότε -σύμφωνα με τον νόμο- ο/η Διευθυντής/τρια του σχολείου μπορεί να συγκαλέσει τη συνέλευση για τη διενέργεια εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό θα σας παρακαλούσαμε θερμά να συμπληρώσετε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο πατώντας εδώ, εσείς ή (στην περίπτωση που έχετε αποχωρήσει) να το προωθήσετε στον πρόεδρο του νέου ΔΣ. Το ερωτηματολόγιο  θα αποτελέσει τη βάση με την οποία θα γίνει η καταγραφή της μέχρι τώρα κατάστασης.


    Ζητείται
    ·       αν έγιναν εκλογές μέχρι τώρα
    ·       και αν ναι:
    o   αν εκπροσωπείται το 1/3 των μαθητών
    o   και τα στοιχεία του/της προέδρου και γραμματείας
    ·       και αν όχι:
    o   για πότε έχουν προγραμματιστεί
    o   και αν δεν έχουν προγραμματιστεί για πιο λόγο συμβαίνει αυτό
    o   και τα στοιχεία για επικοινωνία

 Σημείωση: Στα email όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης, έχουν σταλεί τα πρότυπα των εγγράφων που θα πρέπει να συμπληρωθούν και κατατεθούν στην ΕΣΓΚΔΘ για να πιστοποιηθεί η διαδικασία και το δικαίωμα συμμετοχής στη συνέλευσή της που θα εκλέξει το νέο ΔΣ της ΕΣΓΚΔΘ.

 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Γιώργος Γριτζάς
Η Γενική Γραμματέας Άννα Χατζηνούσκα